top of page
Werkwijze zeilend coachen
Werkwijze

Intakegesprek

Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk om vertrouwen te hebben in mij als coach. Hiernaast is het van belang dat ik kan voldoen aan jouw vraag of dat een ander traject misschien geschikter is. Daarom bied ik altijd een gratis en vrijblijvende intake aan zodat we van beide kanten kunnen kijken of er een klik.

 

In het intakegesprek maken we van beide kanten kennis met elkaar. Belangrijk hierbij is jouw hulpvraag en wat het beste voor jouw werkt. Ik zal vervolgens uitleggen hoe ik werk. Het begint altijd met het uitdiepen van jouw hulpvraag. Afhankelijk van de vraag bepalen we samen hoe het coachingsstraject vorm krijgt en maken we afspraken hierover.. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld belemmerende overtuigingen en patronen die ervoor zorgen dat je een  bepaalde stap niet kan zetten. We bekijken o.a. wanneer deze voorkomen en waar ze vandaan komen. Zo ontstaat bewustzijn, nieuwe mogelijkheden en inzichten. Deze drie elementen zorgen ervoor dat je bewustere keuzes maakt, i.p.v. je door je primaire gevoel te laten leiden.

 

Hoe ik dit doe?

Allereerst door jou te leren kennen. Wat zijn je aannames en gedachten? Wat zijn de overtuigingen die je van huis uit hebt meegenomen? Welk overlevingsmechanisme heb je in je kinderjaren opgebouwd en belemmeren je nu?

We gaan samen op ontdekkingsreis. Hierin ben ik eerlijk en direct, rekening houdend met jouw gevoelens: ik geef terug wat ik zie en voel. Tijdens onze reis combineer ik verschillende coaching methodes. Zo gebruik ik elementen uit de psychodynamica, cliëntgerichte en systemische benadering. Maar vooral breng ik mijn eigen persoonlijkheid en ervaringen in.

 

Oefeningen en opdrachten

Tijdens de sessies doen we verschillende oefeningen, bijvoorbeeld het rollenspel om een lastig gesprek te voeren. Een ander voorbeeld is de 'innerlijke criticus', waarbij je zelf op de stoel van jouw criticus gaat zitten. Deze oefening geeft helderheid in hoe je naar jezelf kijkt. Ook oefeningen om vanuit je hoofd meer bij je gevoel te komen, zijn onderdeel van de coaching.

 

Tussen de gesprekken door krijg je opdrachten om in je eigen wereld toe te passen, Voorbeelden van opdrachten zijn: voer het gesprek wat je al tijden wilt voeren, zeg nee tegen hetgene waartegen je nooit nee durfde te zeggen of kies een ontspannende activiteit. Daarnaast is opschrijven van ervaringen vaak onderdeel van een opdracht.

bottom of page