top of page
werkwijze.png

Het volgen van je kompas is niet eenvoudig. Het bovenstaande plaatje illustreert dat het soms laveren tussen de kliffen is waarbij je rekening moet houden met wind en stroming. Door het juist trimmen van je zeilen kan je je bestemming bereiken. Aan de hand van deze vergelijking leg ik uit hoe mijn coaching werkt.

Werkwijze

Stip op de horizon

Je ervaart een probleem in je huidige leven. Dit veroorzaakt een bepaalde onrust of ongenoegen. Meestal zit hier een verlangen onder. Je bent namelijk niet tevreden met de huidige situatie en zou graag zien dat het anders was. Het is je echter nog niet duidelijk wat dat precies is. In ons coachingtrajct gaan we dan ook eerst daarnaar op zoek. Dat begint al bij de intake. Wat is je verlangen? Wat wil je bereiken? Oftewel, waar wil je naar toe, wat is jouw stip aan de horizon?  

Het is maar net hoe de wind waait.

Veelal laten we ons leiden door onze primaire gedachten en gevoelens. Zoals de wind kunnen deze gedachten en gevoelens alle kanten op gaan. Ze lijken soms zeer reëel maar we zijn niet onze gedachten en gevoelens. Je kan ze ook niet uitzetten of veranderen. Je kan hier wel meer inzicht krijgen waar ze vandaan komen en welke invloed ze op je hebben. Hierdoor ben je in staat andere keuzes te maken.

Jij staat aan het roer

Je wilt natuurlijk je doel bereiken, je verlangen inlossen. Je hebt meer bewustzijn gekregen over je gedachten en gevoelens. In onze coaching leer je je zeilen te trimmen en het roer in handen te nemen. Door middel van oefeningen in en na de coaching leer je je nieuwe inzichten in de praktijk te brengen.

icoon-water-oranje.png

Stroom mee of stroom tegen?

Het leven is weerbarstig. Soms gaan de dingen vanzelf en soms zit alles tegen. De neiging is soms als de stroom tegen is terug te keren naar onze oude (overlevings) patronen. Persoonlijke groei gaat dan ook met vallen en opstaan. Echter juist wanneer de stroom tegen is leren we het meest. In mijn coachingtrajecten besteden we juist hier ook aandacht aan. Sterker nog juist door dit te bespreken leren we het meest. 

 

icoon-rots-oranje.png

De klippen omzeilen

Als je eenmaal op koers bent is het belangrijk de klippen te omzeilen. Onze belemmerende overtuigingen zijn heel hardnekkig. "Waar ben ik nu mee bezig of kan ik het wel?" zijn dan bijvoorbeeld gedachten die de kop opsteken. Ook loyaliteiten, schaamte of schuld kan de overhand krijgen  waardoor je op een of ander manier niet verder komt. Door deze overtuigingen en gevoelens te bespreken en te doorvoelen krijgen we hier weerr ruimte in.   

 

bottom of page